Mere end halvdelen af voksne over 50 år vil hellere dø end at gøre dette

Foto: Shutterstock.com

En undersøgelse har vist, at mere end halvdelen af personer over 50 år, langt hellere vil stille træskoene, end at de vil flytte ind på et plejehjem.

Da man var et barn, var der ikke noget man hellere ville, end at blive voksen, så man selv kunne bestemme. Når man så bliver voksen, ville man faktisk ønske, at tiden begyndte at gå langsommere, så man ikke pludselig gik hen og blev ¨for gammel’.

Udsigterne til at man blive gammel, syg og får besvær med de mest almindelige pligter i dagligdagen, er nemlig ikke noget de fleste mennesker ser frem til. Endnu færre ser frem til at skulle på et plejehjem, og faktisk viser en ny undersøgelse, at mange langt hellere vil dø end at ende på et plejehjem.

En undersøgelse foretaget af Nationwide Retirement Institute med deltagelse af 1.462 personer viste nemlig, at en stor del af folk over 50 år, langt hellere vil dø, end at skulle bo permanent på et plejehjem.

Faktisk var det mere end halvdelen af voksne over 50 år som svarede, at de hellere ville dø.

Vil ikke være ensomme

Årsagen bundede i flere forskellige ting, men blandt de mest årsager var både ensomhed, tab af selvstændighed og tanken om at skulle være uden sin egen familie.

Undersøgelsen blev foretaget i USA, og derfor er det slet ikke sikkert, at tallet ville være det samme her i Danmark. En af de andre årsager lød nemlig på økonomien.

Det vurderes i gennemsnit, at et sundt ægtepar på 65 år, der vælger at gå på pension i år, kommer til at bruge 1.9 millioner kroner på plejehjem, medicin, hjælp m.m. Det skriver CNBC og refererer til data fra Fidelity Investments.

Altså forventes det, at et ægtepar på 65 år, vil bruge knap en million kroner hver.

De økonomiske udgifter samt udsigten til at være væk fra familien, mindre selvstændig samt ensomhed er altså de største årsager til, at hele 50 % af de adspurgte hellere vil dø, end at tage på plejehjem.

Hvad er din holdning? Har du noget imod at tage på plejehjem, eller stiller du også hellere træskoene inden

Læs også

Tjek din e-boks: Trist besked til 13.000 danskere

 

 

Dagens Gossip