Merkel tillader brug af agenter i ny anti-terrorpakke og integrationslov

Skrevet af admin

14/04/2016

Dagens topnyheder

Lederne af partierne i Tysklands regeringskoalition er ved et natligt maratonmøde nået til enighed om en ny antiterrorlovpakke, siger regeringskilder i Berlin.

Ved forhandlingerne, der varede frem til torsdag morgen, er der blandt andet opnået enighed om at gøre brug af agenter, som skal infiltrere miljøer med radikaliserede personer. Samtidig skal den tyske efterretningstjeneste have bemyndigelse til at udveksle informationer med udenlandske partnere.

De regerende partier - forbundskansler Angela Merkels konservative kristelige demokrater i CDU samt de kristelige demokrater i Bayerns CSU og socialdemokraterne i SPD - er også nået til enighed om detalje i en ny lovgivning om integration af flygtninge, siger regeringskilderne uden at oplyse yderligere detaljer.

Det er planen at få denne lov vedtaget i Forbundsdagen den 24. maj.

Omkring en million migranter og flygtninge kom til Tyskland sidste år. En stor del af dem var på flugt fra krigen i Syrien.

Indenrigsminister Thomas de Maizière har arbejdet med en ny lov, som vil gøre det obligatorisk for flygtninge at lære tysk og lade sig integrere i det tyske samfund.

I sidste måned optrappede de tyske myndigheder sikkerheden i lufthavne, på togstationer og ved grænserne til Belgien, Frankrig, Holland og Luxembourg efter bombeangrebene i Bruxelles.

Merkel og de to andre partiledere - CSU's Horst Seehofer og SPD's Sigmar Gabriel - har indkaldt til pressekonference om lovpakkerne klokken 12.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at flere spørgsmål på området stadig er åbne, da partierne ikke kunne nå til enighed om alle spørgsmål på det syv timer lange natlige møde.

SPD's gruppeleder i Forbundsdagen, Thomas Oppermann, skriver på sin Twitterprofil, at "50 år efter indvandringen til Tyskland begyndte, får vi nu en integrationslov."

Loven åbner mulighed for, at der kan gøres brug af sanktioner mod personer, som ikke vil lade sig integrere.

/ritzau/Reuters