Mette Frederiksen afslører sandheden bag sit alkoholstop

Emil Martesen

3 uger siden

|

24/05/2024
Nyheder
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Den danske statsminister afslører sandheden bag sit alkoholstop.

Dagens topnyheder

Alkoholen er ikke helt lagt på hylden, men beruset er hun aldrig længere.

For selvom mange danskere er glad for begrebet fyraftensøl efter en hård dag på arbejdet, hvor det særligt om fredagen kan det være rart med en øl, et glas vin eller måske endda to, så når den aldrig længere end det for Mette Frederiksen.

På trods af hun ikke lægger skjul på, at hun i ny og næ nyder et par øl, så bliver det aldrig en helt 'god' aften for Mette Frederiksen. Hvert fald ikke hvis det er alkoholen, der definerer, hvor god aftenen bliver.

Danmarks statsminister har nemlig selv taget et valg om, at hun ikke vil drikke sig beruset. Et valg hun træf for efterhånden en del år tilbage.

"Nej, det gør jeg ikke"

Vi skruer tiden tilbage til en yderst hæsblæsende tid i dansk politik og i verden generelt. Coronavirussen hærgede over det mest af kloden, og det oplevede vi på nærmeste hold her i Danmark, hvor vi på mange måder blev begrænset.

Begrænset blev Mette Frederiksen dog også selv, da hun blandt andet måtte udskyde sit bryllup og helt droppe sin bryllupsrejse, da store dele af verden fortsat var lukket på daværende tidspunkt.

Dengang tilbage i 2020 midt under coronakrisen talte Mette Frederiksen med damebladet Femina, og det var her hun afslørede, at hun ikke længere drikker sig beruset på grund af sit embede som statsminister.

"Man ser ikke mig drikke mig beruset. Ikke fordi jeg gjorde det meget før. Men jeg kunne ikke drømme om at drikke mig beruset, mens jeg er statsminister, jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis jeg ikke var i stand til at passe mit arbejde", slog Mette Frederiksen fast, inden hun yderligere understregede sin pointe: 

"Der er mange, der spørger: "Tjekker du så helt ud en gang imellem?". Nej, det gør jeg ikke. Jeg er statsminister. Ansvaret i sidste ende for det her land - det er mit", udtalte statsministeren i interviewet med magasinet.