Mette Frederiksen bryder egne regler: Ingen mundbind i butik

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Statsministeren er blevet taget på fersk gerning. Hun er nemlig blevet filmet i en butik uden mundbind.

Mandag den 29. november blev krav om brug af mundbind genindført i detailhandlen.

Læs også

Skat sender ekstraregninger ud for 50 millioner

Derfor har man i dag pligt til at iføre sig et mundbind, hvis man skal handle i en tøjbutik, en dagligvarebutik eller en hvilken som helst anden detailforretning.

Tilsyneladende havde statsminister Mette Frederiksen dog glemt, at det er påkrævet, at man bærer mundbind i detailhandlen, da hun fredag var inde i en butik i København.

En video af Mette Frederiksen er begyndt at florere, hvor hun ses uden mundbind på i en butik, og det har nu fået hende til at undskylde. Det sker i et kort opslag på Facebook.

"Jeg glemte i går at bære mundbind, da jeg var i en butik i indre København. Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført. Øv. Er blevet opmærksom på det, fordi en borger har filmet det," skriver Mette Frederiksen i sit opslag.

Hun fortæller endvidere, at hun er opmærksom på, at det er en forglemmelse, der kan se for alle. Dog havde hun gerne set, at det ikke var sket for netop hende.

"Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig. Så jeg beklager selvfølgelig og vil endnu engang takke alle for alt det, vi alle sammen gør for at holde smitten nede," lyder det fra statsministeren.

I kommentarfeltet er der dog delte meninger om, hvorvidt statsministerens undskyldning er godtaget.

Størstedelen af kommentarfeltet består af kommentarer fra personer, der mener, at det blot var en forglemmelse. Derfor tager de også imod undskyldningen fra Mette Frederiksen.

"Hvem har ikke glemt det?! Og hvor er det et trist samfund vi lever i, når man har travlt med andre. Husk, at når man peger fingre af andre, peger de fire fingre indad," skriver en kvinde blandt andet.

Det er dog ikke alle, der ser ud til at have accepteret undskyldningen fra den danske statsminister.

Læs også

Mand fra Viborg fik et kæmpe chok, da han opdagede den i lommen

"Bare rolig … befolkningen har lært at du ikke følger simple regler som grundloven og den slags.. og vi lever med det," skriver en herre som kommentar til opslaget, som du kan se herunder:

 

Dagens Gossip