Mette Frederiksen: Hold op, hvor er det godt

Skrevet af Nicolai Busekist

179 uger siden

|

08/12/2020
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen er glad for, at der bliver sat fokus på en helt særlig ting, som i denne tid kan have virket overset.

Dagens topnyheder

I et opslag på Facebook fortæller Mette Frederiksen, at hun efter pressemødet mandag blev stillet et vigtigt spørgsmål af Emilia fra Børneavisen. Faktisk beskriver hun det selv som et 'utrolig vigtigt spørgsmål'. 

Her blev hun nemlig stillet det følgende spørgsmål af den unge pige fra Børneavisen: ”Hvad med børnene, der har det svært derhjemme? F.eks. med vold eller alkohol i hjemmet?” 

Mette Frederiksen giver i sit opslag udtryk for, at hun er rigtig glad for, at der bliver sat fokus på dette. Hun mener nemlig, at vi har et helt særligt ansvar over for de børn, der ikke kan være i eget hjem. Hun skriver desuden, at ingen børn må gå alene med problemer på grund af corona. 

Ifølge statsministeren er det dog ikke noget, der er blevet overset af den danske regering. Derimod er det noget, der løbende har været fokus på. Ligeledes fortæller hun, at det er 'noget af det, der bekymrer os meget'. 

Er man meget sårbar, er det muligt fortsat at få lov til at komme i skole og få undervisning. Dertil har de også udarbejdet en række pakker, der er tiltænkt at skulle hjælpe disse børn. 

Foruden dette, kan Mette Frederiksen fortælle, at der også er blevet lavet aftaler, der har til formål at hjælpe børn, der kæmper med ensomhed. Det er nemlig noget, der i særdeleshed kan mærkes i denne tid, hvor mulighederne for at deltage i sociale tilbud mv. er meget begrænsede.

Alligevel giver hun dog til sidst i sit opslag udtryk for, at hun er opmærksom på, at der hele tiden skal gøres mere. Der skal være fokus på opsøgende arbejde og relevant rådgivning til dem, der har brug for det. 

Du kan læse hele hendes Facebook-opslag herunder: