Mette Frederiksen: Jeg ser med stor bekymring på udviklingen

Skrevet af Nicolai Busekist

178 uger siden

|

15/12/2020
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen fortæller, at hun ser med stor bekymring på udviklingen i coronasituationen, da smitten spreder sig for hurtigt i store dele af landet.

Dagens topnyheder

I et opslag på sin Facebook-profil skriver statsminister Mette Frederiksen, at hun ser med stor bekymring på udviklingen. Her fortæller hun, at der stadig er et stigende antal danskere, der bliver indlagt med corona.

Ligeledes skriver hun, at smitte spreder sig i et tempo, der er for højt, i store dele af landet. Derfor er det afgørende, at danskerne i fællesskab arbejder med at bringe smitten ned. 

Af denne årsag har regeringen besluttet at udvide de geografiske restriktioner, så de fra onsdag kl. 16.00 vil være landsdækkende. Det vil sige, at alle kommuner fra i morgen vil være omfattet af de restriktioner, der tidligere har været begrænset til dele af landet. 

Hertil appellerer hun også til, at vi alle hjælper hinanden i den kommende tid, da det er et kriterie for, at Danmark kan nå i mål med at bringe smitten ned: 

"Der bliver brug for, at vi hjælper hinanden i den kommende tid. Jeg kan ikke understrege det nok. Vi kan kun lykkes, hvis alle gør det sammen. Alles adfærd er afgørende. Alternativet – ikke at gøre nok – vil være langt værre,” skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook. 

Håber at tage afsked med restriktioner i 2021

Statsminister Mette Frederiksen skriver ydermere, at hun håber, at 2021 bliver året, hvor vi kan tage afsked med de restriktioner og begrænsninger, som corona har ført med sig. 

I denne sammenhæng fortæller hun, at hun håber, at vaccinerne kan være med til at give befolkningen en mere almindelig hverdag igen. Hun understreger dog, at det bliver hårdt, før vi når dertil. 

"Men inden vi når dertil, skal vi igennem nogle kolde og mørke måneder," skriver hun. 

Til sidst i hendes opslag appellerer statsministeren igen til, at det er vigtigt, at danskerne står sammen om at klare de kommende måneder:

"Sammen har vi klaret de seneste ni måneder. Sammen kan vi også klare de kommende. Det er jeg sikker på, at vi kan. Mit budskab er klart: Vi skal stå sammen ved at holde afstand," runder hun af.