Mette Frederiksen klar i spyttet: Vi skal gøre mere

Emil Martesen

2 uger siden

|

10/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen er klar i spyttet.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun tilbage i 2019 tiltrådte som statsminister.

Men selvom den danske statsminister sidder på magten i Danmark, så er sagen en helt anden, hvis du krydser Atlanten.

Der er nemlig for alvor taget hul på valgkampen i USA, og derfor er der også gang i spekulationerne ved Nato-topmødet i Washington, hvor USA's præsident Joe Biden er midtpunkt.

Mange spørger sig selv, om han vil træde tilbage som kandidat, da meningsmålinger peger på, at Donald Trump står til at vinde præsidentvalget i november.

Men uanset hvem amerikanerne vælger som deres næste præsident, er Danmark klar til samarbejde, og det bør de andre europæiske ledere også være. Det understreger statsminister Mette Frederiksen i en samtale hos tænketanken Council on Foreign Relations i Washington, inden Nato-topmødet løber af stablen:

"Det er op til vælgerne at bestemme, hvem der skal ledede landene. Og så er det op til os ledere at være i stand til at samarbejde med alle ledere, der bliver valgt af deres befolkninger. Og finde den bedste vej frem. Den bedste vej frem for Europa - også med en ny præsident - er, at vi skal gøre mere for eget forsvar", lyder det fra den danske statsminister til tænketanken Council on Foreign Relations ifølge Sjællandske Nyheder.

Hun understreger også, at den bedste vej frem for Europa, også med en ny præsident i USA, er at gøre mere for eget forsvar.

Donald Trump har tidligere vakt opsigt med udtalelser, der har skabt tvivl om hans støtte til Nato, især hans kommentar om, at han ville opfordre Rusland til at gøre 'hvad helvede de vil' med Nato-lande, der ikke betaler for eget forsvar.

Mette Frederiksen lægger dog ikke skjul på, at hun håber og beder for den transatlantiske alliance. Her tilføjer hun, at Europa og USA skal holde sammen på tværs Atlanten.