Mette Frederiksen kommer med sit bud: Her vil mundbind være fortid

Skrevet af Mathias Busekist

21/04/2021
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) stillede onsdag op til et live-interview, hvor man blandt andet fik førstnævntes bud på, hvornår man i Danmark kan forvente, at man ikke længere behøver at bruge mundbind.

Mest læste i dag

I Danmark endte det som bekendt med, at man valgte at indføre et lovpligtigt brug af mundbind. I takt med, at man får mere og mere under kontrol, vil man også kunne vinke farvel til mundbindet. Det kan sågar være, at det kan høre til fortiden, herunder i supermarkeder, når sommeren er forbi. 

Det er i hvert fald Mette Frederiksens bud, hvilket hun kom med, da hun stillede op til interview onsdag aften. Interviewet blev sendt på TV 2, og Mette Frederiksen blev under interviewet bedt om at svare "ja" eller "nej" til en række spørgsmål.

Hun blev blandt andet spurgt, om hun regner med, at man i Danmark stadig kommer til at gøre brug af mundbind i supermarkederne, når man runder 1. september. Det blev herefter Mette Frederiksens tur til at få ordet, og hun svarede altså nej til spørgsmålet. 

Holdningen deles af Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, som heller ikke regner med, at man til den tid har krav om brugen af mundbind. 

Brugen af mundbind var dog ikke det eneste, de havde oppe at vende. Der blev nemlig også spurgt ind til blandt andet større private sammenkomster og rejser. 

"Ville du booke en flybillet til Mallorca i slutningen af juni," lød spørgsmålet fra den ene af TV 2's værter til Mette Frederiksen.

Mette Fredeiksen sagde nej til det ovennævnte spørgsmål, men hendes nej blev dog efterfulgt af et "måske hvis du har en god rejseforsikring. Men ikke, hvis du er bange for at tabe penge på det."

De var enige angående mundbind, men skilles deres veje. Venstre-formanden lagde nemlig ikke skjul på, at han gerne kastede sig ud i at booke en billet. 

De blev herefter spurgt, om de forventede, at man ville kunne holde et bryllup med 80 gæster i juli. Dette spørgsmål besvarede de begge med et ja. 

Mette Frederiksen kunne slutteligt fortælle, at hun også regner med, at man kan åbne op for nattelivet inden nytår.