Mette Frederiksen: Ser på det med stor alvor

Skrevet af Nicolai Busekist

30/01/2022
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen slår nu fast, at hun ser med stor alvor på krisen med Rusland.

Dagens topnyheder

Mette Frederiksen har i et opslag på Facebook gjort det klart, at hun ser med stor alvor på krisen med Rusland. Hun kalder det endda for 'den mest alvorlige situation siden ophøret af Den Kolde Krig'.

"Jeg ser med stor alvor på krisen med Rusland. Det er den mest alvorlige situation siden ophøret af Den Kolde Krig, og jeg er meget bekymret for, at det skal udvikle sig til en væbnet konflikt på europæisk jord," skriver Mette Frederiksen.

Derfor mener hun, at det er nødvendigt, at der sendes et klart budskab om, at Rusland skal vælge den diplomatiske løsning. Hun fortæller også, at USA og NATO allerede har præsenteret en række forslag til Rusland, hvorfor der forsøges med dialog.

Den statsminister slår dog også fast, at såfremt Rusland beslutter sig for at eskalere situationen yderligere, vil det få konsekvenser.

"Hvis Rusland vælger at eskalere situationen omkring Ukraine yderligere, så vil det blive mødt med omfattende reaktioner og sanktioner," skriver hun.

I denne uge holdt Mette Frederiksen et møde med Dmytro Kuleba, der er udenrigsminister i Ukraine. Det gjorde hun, da Vesten støtter op om Ukraines suverænitet og dermed ikke vil acceptere, at Rusland forsøger at ændre Ukraines grænser.

Mette Frederiksen skriver også, at det er vigtigt, at Vesten står samme. Hun mener desuden også, at det er vigtigt, at Danmark tager del i at stå sammen med Ukraine.

"Lige nu er det afgørende, at Vesten står sammen. Når jeg i min nytårstale sagde, at Danmark skal være i hjertet af EU, i hjertet af Nato og i hjertet af vores eget kontinent, er det selvfølgelig også med denne situation i tankerne. Vi står sammen med vores partnere og allierede," lyder det fra Mette Frederiksen.

Rusland har valgt en 'konfrontationskurs' ifølge Mette Frederiksen, der også påpeger, at det er Rusland, der skal vælge dialogen frem for konfrontationen. Slutteligt slår hun fast, at Vesten er nødt til at være forberedt på det modsatte.