Mette Frederiksen står fast: Hvis det sker, skal jeg træde af

Skrevet af Emil Martesen

16 uger siden

|

31/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsministeren står fast.

Dagens topnyheder

Mette Frederiksen indtog posten som Danmarks statsminister for første gang i juni 2019 og blev dermed landets yngste statsminister nogensinde.

Hun trådte første gang ind i Folketinget i 2001, og siden da har hun haft flere betydningsfulde roller, herunder som beskæftigelsesminister og justitsminister.

De fleste husker nok Mette Frederiksen for, at hun sad ved roret, da COVID-19-pandemien brød ud. Hendes regering implementerede en række strenge restriktioner for at begrænse spredningen af virusset, hvilket blev mødt med både ros og kritik.

Mette Frederiksens tid som statsminister har også været præget af beslutninger, der har delt vandene. Beslutningen om at aflive alle mink i landet som en del af bekæmpelsen af COVID-19 og fjernelsen af Store Bededag har ført til omfattende debat og kritik.

Flere danskere beskriver mink-situationen som en fejl fra statsministerens side af, men nu er det slut med fejl uden konsekvenser fra hendes og kollegernes side.

Mette Frederiksen anerkendte foran 2.000 mennesker i Fredericia tirsdag, at reglerne er blevet for komplekse under hendes ledelse - især inden for ældreområdet.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

"Vi gik for langt", lød det.

Den danske statsminister har nu forpligtet sig til at træde tilbage, hvis hun begår fejl. Dette løfte kom under et stormødet, hvor fokus var på ældreplejen.

"Bliver det bøvlet?, ja. Kan der opstå fejl?, ja. Skal vi politikere så træde tilbage, hvis der sker fejl? Ja", siger hun.