Mette Frederiksen vil lukke Folketinget

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen vil sætte arbejdet på pause i flere uger.

Folketingets arbejde vil igen blive sat på pause. Det er en beslutningen, som Mette Frederiksen (S) har truffet, da hun mener, at de bør hjælpe med at forebygge smitten.

Deres arbejde vil blive sat på vågeblus indtil vinterferien. 

Kristeligt Dagblad erfarer, at Mette Frederiksen skulle have udsendt et brev, hvori hun skriver, at Folketinget skal udskyde behandlingen af diverse sager, herunder forespørgsler og samråd, i de kommende uger.

Det skrver Kristelig Dagblad.

Læs også

Supermarked vil bandlyse kunder, der ikke bruger mundbind af helbredsmæssige årsager

Det medfører, at behandligen af flere hele 28 lovforslag vil blive bremset, ligesom yderligere 25 lovforslag er på vej til behandling i Folketinget. Der vil dog kun være fire af disse, der kan nå at blive behandlet, hvis Folketinget følger indstillingen af arbejdet. 

De vil beslutte, om de skal lukke Folketinget ned på et møde i Folketingets Udvalg for Forretningsorden senere i aften. 

Kristeligt Dagblad erfarer, at forslaget bliver mødt af et klart flertal, men at ikke alle partier er lige glad for forholdende. Det gælder blandt andet Dansk Folkeparti, som er imod nedlukningen. 

"Mette Frederiksen sætter de facto demokratiet ud af kraft med de nye regler. Det virker ærlig talt lidt for bekvemt, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til Kristeligt Dagblad, hvorefter han tilføjer.

"Man skyder sig selv i foden ved at bremse lovgivning om ting, der er vigtige for danskerne. Selvom der er corona, er der jo også andre ting i verden," siger han.

Han bruger forslaget om at straffe vanvidsbilster hårdere som eksempel, da dette forslag også blev udskudt under forårets nedlukning af Folketinget. Det medførte, at det først trådte i kraft halvandet år efter den ulykke, der satte emnet på den offentlie dagsorden. 

Han fortæller slutteligt, at deres arbejde kan risikere at blive udskudt yderligere efter vinterferien, hvis truslen om mere smitsomme coronavarianter fortsætter med at vokse. 

Læs også

Billedet gik verden rundt: Sådan ser han ud i dag

 

Dagens Gossip