Michael Mørkøv overvejer seksdagespause

admin

|

05/12/2014

Dagens topnyheder

Michael Mørkøv er en af Danmarks bedste og mest prominente cykelryttere, men han har en tendens til at brænde sit lys i begge ender.

Derfor overvejer han at droppe de seksdagesløb, som i forvejen fylder mindre og mindre i hans program.

Banecykling og seksdagesløb var Mørkøvs oprindelige udgangspunkt, men nu har han kørt Tour de France to gange. Han har vundet en etape i Vuelta a Espana, og fået flere og flere opgaver på sit landevejshold Tinkoff-Saxo.

Alberto Contador sætter stor pris på ham. Det samme gør Bjarne Riis, men det er lidt på holdets nåde, at Michael Mørkøv kører seksdagesløb, og tanken om at springe et år eller to over, tiltaler ham mere og mere.

- Seksdagesløb er for min egen regning, og noget jeg selv står for, og jeg skal rive i holdet for at få fat i cykler og udstyr. Mit hold har ingen interesse i, at jeg kører, og jeg tør slet ikke tænke på konsekvenserne, hvis jeg styrter og kommer til skade, siger den 29-årige cykelrytter.

- Bjarne Riis stikker nogle gange til mig og spørger om jeg ikke skal prøve en landevejssæson uden seksdagesløb, og der er noget, som siger mig, at jeg har lyst til at prøve det, fortsætter han.

Michael Mørkøv kører seksdagesløbet i Rotterdam kort efter nytår, og fra 29. januar i Ballerup. I Rotterdam skal han køre med Alex Rasmussen, og det skal han efter alt at dømme også i Ballerup.

De to har været verdensmestre i parløb og var måske verdens bedste seksdagespar for en god håndfuld år siden. Det er de ikke længere, for begge har fået andre prioriteter.

- Det fylder mindre og mindre for mig, så det er en helt reel overvejelse.

- Omvendt må jeg også huske, at jeg elsker at køre foran publikum i Ballerup, og med Michael Sandstød som chef har løbet virkelig fået en opblomstring i forhold til andre steder i Europa. Så hvis jeg ikke kører seksdagesløb om et år, vil det gøre ondt på mig.

Michael Mørkøv har vundet 10 seksdagesløb i sin karriere, otte af dem med Alex Rasmussen.

/ritzau/