Migranter strømmer fortsat ind i Kroatien fra Serbien

18/09/2015 10:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Migranter strømmer fredag ind i Kroatien fra Serbien hen over marker ved en lukket grænseovergang ved Sid-Tovarnik, siger øjenvidner til Reuters.

Grænseovergangen er en af syv overgange, som de kroatiske myndigheder har lukket, efter at mindst 11.000 mennesker er strømmet ind i landet på to døgn.

Kroatien meddelte sent torsdag, at landet havde lukket alle vej-grænseovergange til Serbien, da landet ikke kunne tage imod flere migranter og flygtninge.

Men tilstrømningen af mennesker fortsætter med uformindsket styrke fredag morgen, hvor busser med migranter fortsat ankommer til den serbiske grænseby Sid, hvorfra de mange mennesker begiver sig ud over markerne med retning mod den kroatiske grænseovergang.

Kroatien lukkede de syv grænseovergange til Serbien sent torsdag aften og i de første timer efter midnat. Grænseovergangene er blevet lukket "indtil videre".

Kun én grænseovergang på motorvejen mellem hovedstæderne Zagreb og Beograd holdes åben.

Den kroatiske premierminister, Zoran Milanovic, sagde torsdag, at migranterne fra Serbien ville få lov til at fortsætte deres rejse gennem landet.

- De kan rejse videre til de steder, hvor de åbenbart vil hen, sagde han med henvisning til Tyskland og Skandinavien. Men Milanovic advarede også om, at Kroatien har begrænsede ressourcer til at klare situationen.

Torsdag aften stoppede Slovenien et tog fra Kroatien med flygtningepassagerer, og de slovenske myndigheder sagde, at mindst 150 mennesker skulle sendes tilbage til Kroatien, da de manglede nødvendige dokumenter til at komme ind i landet.

- Under en ordinær kontrol af et tog blev det fastslået, at 150 ud af de 300 passagerer ikke levede op til kravene for at komme ind i Slovenien. Toget bliver sendt tilbage til Kroatien, sagde polititalsmanden Anton Stubljar til AFP.

Toget vil blive sendt til Kroatien hurtigst muligt, lyder det.

/ritzau/Reuters