Mindst 13 dræbt i angreb i det nordlige Kenya

Den yderliggående oprørsgruppe al-Shabaab tager skylden for et angreb i en landsby, hvor 14 blev dræbt og mindst 11 såret, da bevæbnede mænd angreb en gruppe sovende arbejdere i det nordlige Kenya.

Angrebet skete lidt uden for byen Mandera klokken to om natten tirsdag lokal tid.

- Vi står bag angrebet, og vi dræbte over ti kenyanske kristne, siger en talsmand for oprørsgruppen.

Hændelsen bekræftes af Kenyas Røde Kors ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mandera ligger tæt på grænsen til det uroplagede Somalia. Herfra har den islamistiske Shabaab-milits adskillige gange angrebet mål i Kenyas nordøstlige region.

- Ud fra angrebets natur, så var det al-Shabaab. De brugte sprængstoffer og våben, siger en lokal embedsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Militsen har i flere år kæmpet for at vælte den vestligt støttede regering i Somalia, men uden større succes. Den al Qaeda-allierede bevægelse udsøger sig derfor i stigende grad angrebsmål i Kenya.

Det hidtil mest blodige angreb fandt sted i april. 148 personer, de fleste studerende, blev dræbt, da fire medlemmer af militsen angreb et universitet i den kenyanske by Garissa.

Ifølge Røde Kors efterlod gerningsmændene mindst 14 døde og 11 sårede efter tirsdagens angreb.

De dræbte var alle beskæftiget i et stenbrud.

- De lå og sov, da de blev angrebet i de tidlige timer denne morgen, siger Abbas Gullet, generalsekretær for Røde Kors i Kenya, til en tv-station.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip