Mindst 60 bortført af Boko Haram i Cameroun

Under et angreb i Cameroun er mindst 60 mennesker blevet bortført, efter alt at dømme af den militante nigerianske gruppe Boko Haram.

Det oplyser kilder i Camerouns sikkerhedsstyrker og regering.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev mindst 60 mennesker bortført under et blodigt angreb i Cameroun. Andre kilder siger til Reuters, at 80 er bortført, heriblandt et halvt hundrede børn.

Mindst tre meldes dræbt i søndagens angreb mod landsbyer i det nordlige Cameroun.

En højtstående officer, der befinder sig i området, siger til Reuters, at de formodede Boko Haram-medlemmer blandt andet angreb landsbyen Mabass tidligt søndag morgen og bortførte omkring 30 voksne og cirka 50 drenge og piger i alderen mellem 10 og 15 år.

Soldater kom i en to timer lang ildkamp med de militante bortførere, tilføjer officeren.

En talsmand for Camerouns regering bekræfter over for Reuters, at tre mennesker blev dræbt under angrebet, men kan ikke oplyse med sikkerhed, hvor mange mennesker der er blevet bortført.

Regeringstalsmanden retter skylden mod Boko Haram og tilføjer, at gerningsmændene brændte omkring 80 huse ned under angrebet.

Boko Haram har tidligere bortført adskillige mennesker. Det vakte reaktioner over det meste af verden, da den islamistiske gruppe sidste år bortførte omkring 200 skolepiger fra byen Chibok i det nordøstlige Nigeria.

Gruppen har optrappet sine angreb forud for præsidentvalget i Nigeria 14. februar.

Boko Haram har først og fremmest terroriseret civilbefolkningen i det nordlige Nigeria gennem de seneste år, men har også tidligere gennemført angreb i nabolandene Cameroun og Niger.

Søndagens bortførelser kommer, netop som Tchad har indsat omkring 2000 soldater i Cameroun. Soldaterne skal hjælpe Camerouns hær med at bekæmpe truslen fra nigerianske Boko Haram.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip