Minister er klar til at lukke GGGI's kontor i København

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) er klar til lukke GGGI's kontor i København efter et møde med organisationens nye administrerende direktør, Yvo de Boer, fredag.

Den nye direktør anbefaler, at GGGI koncentrerer sine aktiviteter omkring udviklingslandene og hovedsædet i Seoul - hvilket kan betyde, at de såkaldte satellitkontorer, herunder kontoret i København, bliver lukket.

En beslutning, som Mogens Jensen bakker op om.

- GGGI er en ung organisation og har en størrelse, hvor det giver rigtig god mening at fokusere på aktiviteterne i udviklingslandene frem for i København og London.

- De tanker er helt i tråd med vores, og jeg bakker derfor fuldt op om Yvos anbefaling, også selvom det betyder nedlæggelse af GGGI’s kontor i København, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ministeren og Yvo de Boer var enige om, at organisationen har behov for at fokusere på dens kerneopgave - at skabe konkrete resultater i form af grøn omstilling i udviklingslandene.

- Det er helt afgørende for mig, at organisationen fremadrettet fokuserer indsatsen i de udviklingslande, det hele handler om og som i den grad har brug for grøn omstilling, siger Mogens Jensen.

- Selvom kontoret i København lukker, kan danske virksomheder fortsat bidrage væsentligt til den globale grønne omstilling, og gennem vores plads i bestyrelsen vil vi også fremadrettet kunne påvirke GGGI’s arbejde.

Regeringen ønsker dog at forsætte med den danske støtte til GGGI fra 2014-2016.

Den endelige beslutning om satellitkontorernes fremtid forventer GGGI's bestyrelse at træffe på det første bestyrelsesmøde i juni.

GGGI kom sidste år i offentlighedens søgelys, da det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen (V), havde rejst for en million kroner i sit embede som formand for organisationen. Pengene gik til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

Senere gik Christian Friis Bach (R) af som udenrigsminister, fordi han havde været med til at blåstemple de lukrative rejseregler, som Løkke rejste efter, selvom han havde påstået det modsatte.

GGGI står for The Global Green Growth Institute. Organisationen har base i Sydkorea og arbejder for at kombinere økonomisk vækst med miljømæssig bæredygtighed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip