Minister i Kiel ønsker dansk-tysk aftale om flygtninge

Indenrigsministeren i den tyske delstat Slesvig-Holsten, Stefan Studt, som er socialdemokrat, har opfordret forbundsregeringen i Berlin til "omgående at få en bindende og transparent aftale i stand med Danmarks regering om gennemrejse og overlevering af flygtninge," skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

- Det har stor betydning for begge lande, at trafikken hen over grænsen så hurtigt som muligt atter kommer til at flyde frit, siger ministeren.

Han tilføjer, at Slesvig-Holsten må sikre sig, at hver flygtning, som kommer til delstaten, bliver overvåget og bliver bragt ind i den "rigtige proces".

Flere end 1200 flygtninge og migranter har de seneste dage krydset Danmarks grænser fra Tyskland.

Der kører ikke tog mellem Danmark og Tyskland, efter at DSB nu har indstillet al togdrift på ordre fra politiet.

- Politiet har meddelt, at det kun er biler, der må køre om bord på Rødby-Puttgarden. Og det betyder i sagens natur, at vi ikke kan køre om bord på færgen med vores tog, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Det er heller ikke muligt at rejse med færgen som landgangspassager. Scandlines skriver på sin hjemmeside, at der i henhold til det danske politis anvisninger ikke er mulighed for at rejse som landgangspassager på Rødby-Puttgarden-overfarten.

De fleste vil gerne til Sverige, men EU-regler forhindrer dette, da man som flygtning skal opholde sig i det land, man sidst er blevet registreret i.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip