Minister: Vi skal kunne sige nej til skattesky firmaer

Regeringen vil have styrket muligheden for at sige nej til at handle hos firmaer, der snyder med skatten. Det siger skatteminister Benny Engelbrecht (S) i en mail til Ritzau.

Kommentaren kommer efter en historie tirsdag i Politiken, hvor det fremgår, at teleselskabet 3 har tjent 1,5 milliarder kroner på det danske marked de seneste fem år, men ikke betalt skat.

I 2010 vandt 3 et udbud om at levere mobilt bredbånd til staten i en treårig periode - men dele af selskabets indtægter fra den kontrakt kom aldrig tilbage i statskassen gennem skatter.

- Regeringen vil tage kontakt til EU-Kommissionen, så vi får styrket mulighederne for at sige nej til at handle med firmaer, der har snydt med skatten, siger Benny Engelbrecht.

Han påpeger dog, at det kan blive svært at lave en ordning, hvor man vægter virksomheder, der betaler skat i Danmark, højere i et udbud.

- For hvad vil man gøre i en krisetid, hvor rigtig mange firmaer ikke betaler selskabsskat, fordi de kører med underskud. Skal vi så ikke kunne handle med dem?, spørger skatteministeren.

Benny Engelbrecht vil ikke kommentere den konkrete sag om 3's skatteforhold. Men han siger, at regeringen vil fortsætte kampen for at lukke skattehuller i lovgivningen, som SF og Enhedslisten har talt varmt for i kølvandet på historien om 3.

- Jeg deler den overordnede ambition om, at hvis vi bliver gjort opmærksom på skattehuller, så skal vi selvfølgelig lukke dem. Denne regering har siden 2011 lukket flere skattehuller, og det arbejde fortsætter vi selvfølgelig.

- Luxleaks er jo ved at blive undersøgt af EU-Kommissionen, og herhjemme er Skat ved at kigge på dokumenterne. Er der noget at komme efter i de sager, så skal vi selvfølgelig have det belyst, siger Benny Engelbrecht.

Det såkaldte Luxleaks omfatter blandt andet en række lækkede dokumenter til medier, der viser, hvordan store selskaber har udnyttet Luxembourgs skattelovgivning til at undgå at betale skat.

Det selskab i Luxembourg, som ejer 3 i Danmark, havde i 2013 en fortjeneste på 2,1 milliarder kroner, men slap i kraft af sin særaftale med at betale 5,2 procent i skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip