Mobil dæmning ved Jyllinge Nordmark er bristet

Alt gik efter planen ved Jyllinge Nordmark søndag eftermiddag, hvor beredskabet siden torsdag har forberedt sig på stigende vandmasser, men pludselig gik det galt.

- Jeg var lige kørt fra stedet, hvor vi havde været ude og besigtige, at alt var, som det skulle være, da en mobildæmning sprang læk, og vandet begyndte at strømme igennem, fortæller beredskabschef i Roskilde Kommune Lars Robetje.

Jyllinge Nordmark på den østlige bred af Roskilde Fjord led gevaldigt under oversvømmelserne efter decemberstormen Bodil i 2013, og i forbindelse med stormen Egon har man gjort meget ud af på forhånd at forhindre endnu en katastrofe.

- Det fungerede rigtig godt, men materiellet er af en eller anden grund bukket under. Vi er til stede i området med 80-90 mand for at udbedre skaden på dæmningen, fortæller beredskabschefen til Ritzau.

Ifølge ham er et enkelt hus blevet berørt af dæmningsbruddet, men vandet skulle ikke være trængt ind i nogen huse.

Beredskabsfolkene ser nu desuden til at få hjælp fra naturens hånd, da vandstanden i fjorden har toppet.

- Det ser ud til, at vandet er begyndt at trække sig tilbage, så nu får vi også hjælp fra moder natur, fortæller Lars Robetje.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip