MobilePay fastslår: Det gælder ALLE danskere

Skrevet af Emil Martesen

17 uger siden

|

19/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
MobilePay slår fast, at det gælder alle danskere.

Dagens topnyheder

MobilePay står over for en betydelig opdatering, der vil ændre måden, hvorpå brugerne interagerer med appen.

Denne forandring, som træder i kraft til foråret, indebærer tre nye sikkerhedstiltag, der sigter mod at øge sikkerheden og gennemsigtigheden for de 4,5 millioner brugere af appen.

Og der er god grund til at spidse øre.

Det kommer nemlig til at gælde alle sammen.

Det skriver Ekstra Bladet.

En af de mest markante ændringer er afskaffelsen af muligheden for at bruge et alias i appen. Fremover skal brugernes fulde juridiske navn fremgå, når de sender og modtager penge.

Peter Kjærgaard Kriegbaum, pressechef hos Vipps MobilePay, lægger heller ikke skjul på, at denne beslutning er truffet for at forhindre misbrug og svindel:

"Vi har oplevet så meget snyd i forbindelse med private online-handler, at vi ikke længere har kunnet sidde det overhørig".

Udover navneændringen vil appen kun kunne bruges på én enhed ad gangen, og brugerne vil få mulighed for at blokere andre brugere.

Helt konkret betyder det, at det vil gøre det muligt straks at lukke ned for stalking og trusler, som uønsket fremkommer gennem kommentarer til betalinger i appen.

Og samtidig er det for at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal en bruger logge ind med MitID + SMS-kode (heldigvis er det meget, meget nemt), når brugeren logger ind på MobilePay på en ny enhed.

Disse tiltag er designet til at minimere risikoen for misbrug og forbedre brugernes kontrol over deres interaktioner i appen.