MobilePay har kæmpet for det længe: Nu deler de kæmpe nyhed

Skrevet af Emil Martesen

17 uger siden

|

23/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
MobilePay har kæmpet for det længe, men nu løfter de sløret for en kæmpe nyhed.

Dagens topnyheder

En banebrydende udvikling inden for mobilbetalinger har set dagens lys.

Apple har nemlig løfter sløret for en ændring, der tillader konkurrerende betalingstjenester at benytte NFC-chippen i iPhones.

Det skriver MobilePay i en pressemeddelelse.

I flere år har Apple forhindret adgangen til NFC-chippen, som muliggør kontaktløs betaling for alle andre mobilpunge end Apple Pay. Nu har EU-kommissionen offentliggjort foreslåede tilsagn fra Apple, der siger, at tech-giganten vil åbne teknologien for andre mobile tegnebøger, såsom Vipps MobilePay.

Dette skridt, som er resultatet af langvarige forhandlinger med EU-Kommissionen, er blevet mødt med stor begejstring fra MobilePay. Rune Garborg, CEO for Vipps MobilePay, lægger heller ikke skjul på, at det er fantastisk nyt for alle brugere af digitale betalinger og en sejr for fri konkurrence:

"Det er en fantastisk nyhed for os og alle brugere af digitale betalinger. Vi har kæmpet denne kamp i lang tid, og i dag bifalder vi EU's konsekvente arbejde for at sikre åben og fri konkurrence. Den bedste løsning burde vinde markedet", siger Rune Garborg.

Indtil nu har kontaktløs betaling via iPhone været eksklusivt for Apple Pay og Apple Wallet.

Men med Apples nye tiltag kan tjenester som MobilePay udvikle egne løsninger, der tillader iPhone-brugere at betale ved blot at holde deres telefon nær en betalingsterminal.

EU-Kommissionens undersøgelse, indledt tilbage i 2020, konkluderede, at Apple udnyttede sin dominerende markedsposition. Apples forslag om at åbne op for NFC-teknologien og tillade betalingsvirksomheder at bruge ansigtsgenkendelse i forbindelse hermed er nu sendt i høring af EU-Kommissionen.