Modbydeligt: Rusland har bombet fødeafdeling i Ukraine

Skrevet af Nicolai Busekist

09/03/2022
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Rusland har angiveligt bombet en fødeafdeling i den ukrainske by Mariupol.

Dagens topnyheder

Ifølge det ukrainske medie Kyiv Independent har russerne bombet en fødeafdeling og børnehospital i Mariupol.

Byens byråd har delt videooptagelser af det bombede hospital på sociale medier. Videoen er også blevet delt af Kyiv Independent på Twitter. 

Ifølge Reuters har byrådet oplyst, at der skulle være tale om 'adskillige bomber', der har ramt børnehospitalet, hvilket skulle have ført til kolossale ødelæggelser.

Også den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har delt nyheden om det forfærdelige angreb på de sociale medier. På Twitter skriver han, at der er flere 'personer og børn er under ruinerne'.

"Mariupol. Direkte angreb fra russiske tropper på fødeafdelingen," lyder det fra den ukrainske præsident.

"Mennesker, børn er under ruinerne. Grusomhed! Hvor længe vil verden længere være medskyldige, der ignorerer terror? Luk luftrummet lige nu! Stop drabene! I har magt, men I ser ud til at miste menneskeligheden."

Der er endnu ikke overblik over, hvor mange personer, der er blevet dræbt og er kommet til skade efter angrebet på børnehospitalet. Det oplyser de lokale myndigheder ifølge Kyiv Independent.

"De russiske styrker har smidt adskillige bomber på børnehospitalet. Ødelæggelsere er kolossale," lyder det fra byrådet.

De ukrainske styrker har også delt et billede af stedet, som er blevet delt med følgende tekst: "Stedet for en af de bomber, som russiske tropper affyrede mod et børnehospital i Mariupol! Folkedrab på det ukrainske folk!"

"Besætterne bombede bevidst et børnehospital i Mariupol. Ødelæggelserne er enorme," tilføjer de.

TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt har også omtalt angrebet på TV 2. Han fortæller dog, at man endnu ikke kan bekræfte det, men ud fra billeder og videoer tyder det på, at det er sket.

Derudover siger han, at hvis det virkelig er tilfældet, at det er sket, så har Rusland taget krigen til nye højder.