Moderaterne bekræfter: Lars Løkke får ny højre hånd

Skrevet af Mathias Busekist

25/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lars Løkke har fået en ny højre hånd.

Dagens topnyheder

Pressemeddelelsen, som Moderaterne har udsendt, bekræfter, at der er blevet ansat ny sekretær.

Partisekretæren, som nu er blevet ansat, er Kirsten Munch, den forhenværende politiske direktør i Horesta. 

Politikkens verden bliver heller ingen omvæltning for Kirsten, som fra 2007 til 2014 var souschef i Venstre Landsorganisation.

Posten overtages dermed af Kirsten, der tager over for Anders Schiermer efter et halvt år på pinden.

"Kirsten trådte til ved valgets udskrivelse og viste med det samme, at hun både repræsenterer erfaring og fornyelse," siger Moderaternes partiformand Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

"Begge dele er der brug for nu, hvor valgresultatet skal omsættes i en udbygning af partiet, så Moderaterne bliver en blivende stemme i dansk politik, der også kan gøre sig gældende ved de kommunale valg om tre år."

Det er dog ikke helt farvel til Anders Schiermer endnu, da han fortsætter som rådgiver for Moderaternes folketingsgruppe til foråret 2023.

Lynexit

Tiltrædelsen kommer ikke længe efter Kristian Klarskovs fratrædelse. 

Politisk leder for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, udtalte til TV 2, at man havde svigtet Kristian Klarskov, som altså havde meddelt, at han forlader Folketinget.

Udmeldelsen kommer blandt andet efter en række historier, herunder i Jyllands-Posten, der afslører, at Klarskov langt fra er den succesfulde iværksætter, som han ellers har hævdet, at han er.

Lars Løkke fortæller nu, at Moderaterne har svigtet og skulle have undersøgt hans baggrund bedre.

"Vi har svigtet, og det kommer vi ikke til at gøre igen," siger Løkke til TV 2.

Klarskov har mandag indrømmet over for Jyllands-Posten, at han ikke kan nævne én eneste succesfuld virksomhed, som han har startet. Ydermere fortæller han, at han ikke har tjent penge på sine forretninger i de seneste ti år.

I de ti år har han i stedet levet af sin kones penge.