Mor og Far-banken er en af Englands største boligudlånere

Hvis forældre var en etableret udsteder af boliglån i England, ville den være blandt de ti største på markedet.

Det skriver BBC baseret på en analyse foretaget af forsikrings- og pensionsselskabet Legal & General, L&G.

Ifølge L&G's beregninger vil forældre i England låne fem milliarder pund, eller 47 milliarder kroner, til deres børn for lade dem komme ind på boligmarkedet i 2016.

- Mor og Far-banken spiller en afgørende rolle i at hjælpe unge mennesker ind på boligmarkedet. Det understreger, at huspriserne er ude af takt med lønningerne, siger administrerende direktør for L&G Nigel Wilson til BBC.

Huspriserne i England er steget de seneste mange år, i takt med at der er blevet bygget mærkbart færre huse end behovet er steget. Samtidig har England relativt strikse regler for, hvor stor en andel af et boliglån man må låne til.

Gennemsnitligt er lånene fra forældre til deres børn på 17.500 pund, 165.000 kroner, svarende til syv procent af huskøbets værdi. Forældrelån estimeres at blive brugt i en fjerdedel af alle boligkøb i 2016 i England.

- Vi bliver nødt til at gøre noget ved boligmarkedet ved at øge udbuddet af boliger. Hvis vi bygger flere boliger kan man møde efterspørgslen, og så vil priserne stabilisere sig i forhold til lønningerne, siger Nigel Wilson.

Han bekymrer sig også over, at det ikke er alle, hvis forældre kan hjælpe til boligkøbet.

De gennemsnitlige huspriser er omkring firedoblet de sidste 20 år og er steget med en fjerdedel siden finanskrisen til rekordniveauer.

Ifølge The Telegraph var den gennemsnitlige huspris i England i starten af 2016 202.436 pund eller 1,9 millioner kroner.

I den dyreste del af London er gennemsnitspriserne på over en million pund - omkring 10 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip