Muse: Vi tænker stadig på Roskilde-ulykken

Skrevet af admin

03/07/2015

Mest læste i dag

Da Muse torsdag aften indtog Roskilde Festivals Orange Scene, var det femte gang, bandet spillede på den danske festival. 

- Vi spillede her første gang i 2000, og siden har vi så været tilbage fire gange. Vi har spillet utroligt mange festivaler de senere år, men for mig er der en tre-fire stykker, der virkelig skiller sig ud, og her er Roskilde i blandt. Det er de største og dem, man husker. Vi har altid et virkelig godt publikum her, og det er en af dem, man gerne vender tilbage til, siger bandets bassist, Chris Wolstenholme.

Bandet er for alvor kommet til at elske Roskilde, selvom deres allerførste koncert på festivalen blev spillet i et tragisk lys. I år 2000 omkom ni unge mænd under en koncert med bandet Pearl Jam.

 - Den første gang, vi var her, var ikke et godt minde, for det var i 2000, hvor den store ulykke skete. Vi skulle spille dagen efter eller dagen efter igen, og det var ikke særlig rart, fortæller bandet bassist.

- Vi spillede på mange festivaler det år, og vi havde jo selvfølgelig hørt, hvad der var sket. For os som band, der spiller så mange festivaler, var det ubegribeligt, at sådan noget kunne ske. Det er jo slet ikke det, man forbinder festivaler med, her skal folk hygge sig og have det sjovt, siger Chris Wolstenholme.

Dagen, hvor de skulle spille koncerten, står klart i hans erindring.

- Jeg kan huske, at vi ankom ret tidligt den dag, vi skulle spille, og at vi havde ret mange interviews, men det føltes, som om folk ikke havde lyst til at være her. Det var også ulykken, alle interviews handlede om, for det havde jo været respektløst at ignorere, siger han.

- Der var en frygtelig stemning, og det var ligesom vores første Roskilde-minde, så derfor har det været rigtig rart at komme tilbage og kunne få nogle positive minder herfra, for det er en fantastisk festival, og det var ærgerligt, at vores første minde var så frygteligt, siger bassisten.

Han kan ikke undgå at sende de ni ofre en tanke, når han står på scenen.

- Jeg tænker stadig på det, for jeg synes, at den festival ændrede en masse. Det var først efter det, at man så bølgebrydere, og at der blev gjort en stor indsats for at dele folk lidt op. Det kan jo være farligt, når så mange mennesker er samlet et sted, og det, tror jeg, man blev meget opmærksom på.

- Det var en tragisk hændelse, men jeg tror, at den har været med til at forhindre, at det er sket efterfølgende. Det har gjort festivalerne sikrere og sikkerhedsprocedurerne bedre, siger han.

/ritzau/FOKUS