Myndigheder kæder 26-årigs dødsfald til Pfizer-vaccinen

Foto: Shutterstock

Man har knyttet en 26-årig mands død til Pfizers COVID-19-vaccine.

Myndighederne i New Zealand har mandag fortalt, at de har knyttet en 26-årig mands død til Pfizer COVID-19-vaccine, efter han havde fået myokarditis, en sjælden betændelse i hjertemusklen, efter at have fået sin første dosis.

Læs også

Forsikringsselskab: Sådan undgår du indbrud i julen

Dødsfaldet er New Zealands anden dødsfald, der er knyttet til en kendt, men sjælden bivirkning fra vaccinen.

"Med de nuværende tilgængelige oplysninger har bestyrelsen overvejet, at myokarditis sandsynligvis var forårsaget af vaccinationsdosen hos denne person," siger COVID-19 Vaccine Independent Safety Monitoring Board i en erklæring ifølge Yahoo.

Manden, der døde inden for til uger af sin første dosis, havde ikke søgt lægehjælp eller behandling for sine symptomer.

En talsmand fra Pfizer sagde, at de var opmærksomme på rapporten om dødsfaldet i New Zealand og overvågede alle rapporter om mulige bivirkninger. De bekræftede også, at deres vaccine havde en positiv benefit-risk-profil

New Zealands vaccinesikkerhedsråd anerkendte også, at der var blevet rapporteret to dødsfald, hvor den 13-årige højst sandsynligt var død af myokarditis. De bekræftede også, at en anden mand i 60'erne var død af en tilstand, der ikke havde noget med vaccinationen at gøre.

På trods af disse sjældne bivirkninger erklærede vaccinationssikkerhedsrådet, at fordelene ved vaccination i høj grad opvejede risiciene.

Læs også

Efter kaos med pcr-test: Nu laves systemet helt om

 

Dagens Gossip