Næsten alle bruger det i køkkenet - men vent til du lægger en kop ris i din garderobe og ser magien ske

23/05/2023 13:09

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du først har ladet øjnene hvile ned over dette smarte trick, så vil du gøre det samme.

Mest læste i dag

De fleste af os har en pose ris i køkkenet, som vi bruger til at tilberede lækre retter. 

Men ris er angiveligt også blevet en uerstattelig perle uden for køkkenet. 

Risen har før gjort god figur, når et hav af mennesker er i færd med at redde deres vandbeskadigede telefoner ved at lægge dem i en pose ris. 

Men det stopper ikke her. 

Så sent som i dag har vi endnu et risrelateret trick set dagens lys. 

For de fleste kan nikke genkendende til, at fugtighed er et uønsket problem i mange hjem. 

Og garderoberne er ingen undtagelse. 

Så hvis du er blandt dem, hvis hus lider af en vis fugtighed, så bør du spidse øre. 

Det kan også være du bare har lagt dit vasketøj tilbage i skabet, før det er helt tørt. Det kan nemlig medføre en ubehagelig muglugt i garderoben. 

Og her kommer risen ind i billedet. Ris har en fantastisk evne til at absorbere fugt. Du kender allerede til tricket med at lægge din telefon i en pose ris for at fjerne fugt, og det samme princip gælder for din garderobe. 

Placer en kop ris i en skål og placer den i dit klædeskab. Risene vil absorbere overskydende fugt og forhindre muggen lugt. Det er en simpel, økonomisk og effektiv løsning. 

Men det stopper ikke der, for udover at bekæmpe fugt fungerer ris også som en naturlig luftfrisker. Tilføj et par dråber æterisk olie til risene i skålen, og din garderobe vil begynde at sprede en behagelig duft. 

Du kan vælge den æteriske olie, du bedst kan lide, og skabe din egen signaturduft til garderoben. Det er en kreativ og personlig måde at holde din garderobe frisk og velduftende uden at skulle købe dyre luftfriskere. 

Og for at lave din egen risluftfrisker er alt hvad du behøver en kop ris og nogle dråber æterisk olie, en skål, et stykke stof og en elastik. 

Bland risene med 15 til 20 dråber æterisk olie i skålen. Dæk skålen med et stykke stof og fastgør det med en elastik. Placer risskålen et sikkert sted i din garderobe, uden for børns eller kæledyrs rækkevidde. Udskift risene og olien efter et par måneder for at opretholde deres effektivitet. 

Så næste gang du griber efter en pose ris til madlavning, husk at gemme lidt til en kop til garderoben.