NATO melder ud: Vi vil hjælpe langvarigt

Skrevet af Mathias Nielsen

16/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
NATO er klar på at hjælpe over længere tid.

Dagens topnyheder

Onsdag var der NATO-møde i Bruxelles. Her mødtes alle medlemslandenes forsvarsministre for at drøfte flere ting, herunder situationen i Ukraine. Og her blev man enige om, at man gerne vil støtte Ukraine på langt sigt.

»På mødet for forsvarsministrene kom der i går en klar besked fra alle NATO-allierede og partnere: Vi er forberedt på et langt træk. Og vi er parate til fortsat at yde en hidtil uset støtte til Ukraine,« siger Jens Stoltenberg ifølge Berlingske.

På det nuværende møde er medlemslandene i gang med at forberede det kommende NATO-topmøde, som finder sted i slutningen af denne måned i den spanske hovedstad, Madrid.

På det kommende topmøde skal der træffes beslutninger om NATOs indsatsområder i de kommende år.

Det er NATO-landene, der hver især beslutter, hvad de sender af våben til Ukraine.

I de seneste dage er der kommet flere meldinger, som ventes at få betydning for Ukraines evne til at bruge kraftigere artilleri mod Rusland, som de sidste par uger har genvundet lidt momentum ved at anvende tungere våben.

Blandt andet annoncerede den amerikanske præsident, Joe Biden, onsdag endnu en våbenpakke til Ukraine.

Denne gang i størrelsesordenen af én milliard dollar. Den inkluderer antiskibs raketsystemer, artilleriraketter og ammunition. Også fra Tyskland er der langtrækkende raketsystemer på vej.

Og det er netop sådanne våbenleverance, som Ukraine flere gange og i længere tid har efterspurgt, da man så har større mulighed for at ramme russerne på længere afstand.