Netflix-seere raser over slutningen på 'Læg verden bag jer'

Skrevet af Henrik R

11/12/2023
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Netflix-seere har bestemt ikke været glade for afslutningen af den ellers populære 'Læg verden bag jer'-film.

Dagens topnyheder

(Denne artikel indeholder spoilers)

Den nye film på Netflix "Læg verden bag jer" har skabt et stort mix af reaktioner med sin noget utraditionelle afslutning. Filmen, som er en bearbejdelse af Rumaan Alams bog, har Julia Roberts og Ethan Hawke i hovedrollerne som Amanda og Clay, et par på ferie med deres børn i et luksuriøst lejet hus.

Deres fredelige tilværelse bliver forstyrret, da husets ejer, G.H. Scott (Mahershala Ali), og hans datter Ruth (Myha’la) ankommer på flugt fra uforklarlige uroligheder i byen.

Spændingen intensiveres, da de to familier må håndtere det eskalerende kaos udenfor.

De møder Danny (Kevin Bacon), en konspirationsteoretiker, der råder dem til at søge tilflugt i en bunker. Filmen slutter tvetydigt, med Amanda og Ruth på jagt efter den forsvundne datter Rose, mens fjerne eksplosioner høres.

I den sidste scene opdager Rose bunkeren og ser en DVD af "Friends". Her slutter filmen, meget pludseligt, og det har efterladt mange med flere spørgsmål end svar.

Denne åbne afslutning har delt publikum, hvor nogle har kaldt den 'dum'. Dog forsvarer forfatteren af den oprindelige bog, Rumaan Alam, filmens afslutning. Han understreger hensigten om at respektere publikums intelligens og undgå klichéfyldte slutninger. Filmens afslutning, som afviger fra bogen, undgår bevidst en konventionel afslutning på en katastrofefilm og efterlader i stedet en helt åben afslutning, som får folk til at tænke.

På sociale medier er der bred enighed om, at afslutningen på "Læg verden bag jer" ikke var helt, hvad de havde forventet efter at have investeret mere end to timer i filmen.

En person udtrykker sin frustration og siger: "Læg verden bag jer er bogstaveligt talt den værste f'ing film, hvilken afslutning."

En anden bruger fortolker afslutningen anderledes og foreslår:

"Afslutningen på Læg verden bag jer var en metafor. Den håner de fattige. Du vil aldrig eje noget eller blive lykkelig."

En tredje seer deler sin skuffelse og kommenterer:

"Afslutningen på Leave The World Behind var så anti-klimatisk. Jeg vil have de to timer af mit liv tilbage." Og endnu en tilføjer til koret af utilfredshed og udtaler: "Jeg har lige set Leave The World Behind & jeg er sur over afslutningen."

Har du set 'Læg verden bag jer' og hvad mener du om afslutningen?