Nødbehandlere er fremme før ambulancen

Nødbehandlerne er i gennemsnit på stedet inden for seks minutter og kan udføre den nødvendige førstehjælp, indtil ambulancen når frem. Det viser en ny undersøgelse, der er et led i den løbende evaluering af hele det præhospitale beredskab i Region Sjælland.
Der er oprettet ordninger med nødbehandlere i otte områder, hvor ambulancer og akutbiler kan være mere end 15 minutter undervejs. Nødbehandlerne er ansat af kommunen, er typisk brandmænd og rykker ud i en iøjefaldende nødbehandlerbil. Evalueringen viser, at nødbehandlerne i gennemsnit er fremme på seks minutter, når der bliver ringet 1-1-2. Derefter har nødbehandlerne normalt cirka seks minutter på skadestedet til at yde førstehjælp, indtil ambulancen er fremme cirka 12 minutter efter alarmopkaldet.

Ordningen skaber tryghed
- Borgerne oplever dermed en væsentlig kortere responstid end tidligere, fortæller Flemming Stenild (SF), der er formand for Regionsrådets Udvalg for Fremtidens Sygehuse, og tilføjer: Borgerne giver i høj grad udtryk for, at ordningen med nødbehandlere skaber mere tryghed i lokalområdet. Ambulancepersonalet roser også nødbehandlernes indsats: De skaber ro på skadestedet og har startet den nødvendige førstehjælp.

Der er nødbehandler-ordninger i Asnæs, Guldborgsund, Jyllinge, Kirke Hyllinge, Rødby, Snertinge, Sorø og St. Heddinge. Nødbehandlerne blev i løbet af det første år kaldt ud cirka 1350 gange.
Desuden har cegion Sjælland etableret et korps af frivillige 112-akuthjælper på otte øer - Agersø, Askø, Fejø, Femø, Nekselø, Omø, Orø og Sejerø - samt i Bisserup, på Røsnæs og Sjællands Odde. 112-akuthjælperne er typisk fremme i løbet af syv minutter og får også topkarakter af borgerne og det professionelle beredskab.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip