Norwegian flytter piloter til nye datterselskaber

Norwegians norske datterselskab, Norwegian Air Norway, etablerer tre nye datterselskaber for sine piloter i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

Samtidig overfører flyselskabet sine skandinaviske piloter til de nye datterselskaber, oplyser selskabet i en meddelelse.

- Etableringen af de nye selskaber Pilot Services Norway, Pilot Services Denmark og Pilot Services Sweden er et forsøg på at give piloterne i hvert enkelt land muligheden for selv at påvirke deres fremtid, skriver flyselskabet.

Meldingen fra flyselskabet kommer, efter at Norwegian-ledelsen siden weekenden har forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om piloternes ansættelsesforhold.

Ifølge Norwegian vil de kollektive overenskomster med deres eksisterende rettigheder og betingelser videreføres i de nye selskaber sammen med retten til at strejke.

Overenskomstforhandlingerne kan også genoptages når som helst i de respektive pilotselskaber, lyder det fra Norwegian.

Ifølge meddelelsen er det klare mål, at alle piloter skal have et job i et Norwegian-selskab i fremtiden.

- Den pågående strejke sætter alle arbejdspladser i fare, og denne alvorlige situation skal piloterne selv kunne påvirke udfaldet af, lyder det fra selskabet.

Norwegian skriver, at selskabet og piloternes arbejdsgiver, Norwegian Air Norway, har været tydelige i forhold til, at omkostningsniveauet skal ned og fleksibiliteten op i den skandinaviske forretning, hvis selskabet skal kunne beholde lige så mange piloter som i dag.

- Alternativet er en reducering i bemandingen i Skandinavien, skriver Norwegian.

Virksomhedsoverdragelsen reducerer ifølge flyselskabet også risikoen for en konkurs i Norwegian Air Norway.

/ritzau/

 

Dagens Gossip