Novo Nordisk får insulinpræparat godkendt i USA

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har godkendt insulinpræparaterne Tresiba og Ryzodeg fra Novo Nordisk til salg på det amerikanske marked.

Det skriver Novo Nordisk fredag aften i en selskabsmeddelelse.

Lanceringen af de to insulinpræparater skulle være sket allerede i 2003, men de amerikanske myndigheder forsinkede processen ved at forlange flere test.

Tresiba er allerede blevet godkendt af myndigheder i Europa, Japan og Mexico, men de amerikanske myndigheder har været bekymrede for, om midlet medfører øget risiko for hjerte-kar-problemer hos patienterne.

Hos Novo Nordisk er de begejstrede for godkendelserne og forventer at lancere Tresiba på det amerikanske marked i første kvartal af 2016.

- Vi er meget glade for FDA's beslutning om at godkende Tresiba og Ryzodeg, da vi mener, at disse produkter giver væsentlige fordele og vigtige behandlingsmuligheder for mennesker med type 1- og type 2-diabetes.

Det skriver Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør for Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Godkendelserne er en vigtig milepæl for Novo Nordisk, og vi ser frem til at gøre Tresiba tilgængelig i USA.

Danske Bank sagde torsdag til Ritzau Finans, at man forventede en positiv kursreaktion i størrelsesordenen tre til fem procent, hvis præparaterne blev godkendt i USA.

Novo Nordisk fortæller også, at virksomheden har indsendt registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse for produktet Xultophy, som er et kombinationsprodukt til behandling af type 2-diabetes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip