Nu afsløres nye grufulde detaljer om flyskandalen alle taler om

Skrevet af Emil Martesen

14 uger siden

|

07/02/2024
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nu afsløres der nye grufulde detaljer om flyskandalen alle taler om.

Dagens topnyheder

I begyndelsen af det nye år blev luftfartsindustrien rystet af en hændelse, der har kastet lange skygger over Boeing.

Den 5. januar mistede et Boeing 737 MAX-9 fly et sidepanel under flyvning, en episode der har rejst alvorlige spørgsmål om flysikkerhed og kvalitetskontrol.

Ifølge en foreløbig rapport fra de amerikanske efterforskere skyldtes tabet af panelet muligvis, at fire afgørende bolte manglede.

Og den opdagelse falder ikke på et tørt sted for offentligheden, som har udløst en bølge af bekymring. De er alle sammen ivrige efter at forstå, hvordan en sådan fejl kunne finde sted på et spritnyt fly.

Boeing har stået i centrum for kritikken, med administrerende direktør Dave Calhoun, der offentligt har erkendt virksomhedens ansvar.

Det skriver TV 2.

Det pågældende panel, som blev fremstillet i Malaysia af Boeings tidligere datterselskab Spirit Aerosystems, var en erstatning for en ikke-obligatorisk udgang. Det blev sikret med bolte og fatninger, men efterforskning viser, at bolterne muligvis manglede efter en reparation for at udbedre fejl med nagler.

Efter hændelsen blev 171 Boeing 737 MAX 9-fly midlertidigt taget ud af drift, hvilket primært påvirkede amerikanske luftfartsselskaber som United Airlines og Alaska Airlines. Disse fly er sidenhen blevet inspiceret og har fået tilladelse til at genoptage flyvninger.

Transportsikkerhedsudvalget fortsætter med at undersøge hændelsen, herunder om boltene var til stede før hændelsen eller om de rev sig løs under flyvningen. Fundet af sidepanelet i en baghave i Portland, Oregon, uden de manglende bolte giver blot endnu flere ubesvarede spørgsmål i efterforskningen.