Nu er det åbent: Tjek om du skal betale eller have penge tilbage

11/09/2023 20:41

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mandag aften er der blevet åbnet for, at danskerne kan se deres nye ejendomsvurderinger.

Mest læste i dag

Det var planen, at der først skulle være adgang til de nye ejendomsvurderinger tirsdag.

Men allerede mandag aften har danske boligejere fået adgang til disse. Derfor kan du se din nye ejendomsværdi på din bolig hos Vurderingsstyrelsen.

Hvis du er meget nysgerrig efter at se, hvordan din bolig er blevet vurderet, kan det derfor ske allerede nu. Det skriver Ekstra Bladet.

De nye ejendomsvurderinger kan have stor betydning for mange danske boligejere. Det skyldes, at værdien af din bolig danner grundlag for skattesatserne.

Med andre ord, så kan du se frem til at skulle betale mere i boligskat, hvis værdien af din bolig er steget.

Der er både blevet åbnet for, at du kan se din egen boligs vurdering, men også andre boliger i nabolaget. Derfor har du mulighed for at sammenligne vurderingerne med hinanden. Hvis du ønsker at gøre dette, så klik her.

Ikke endelige vurderinger

Det er naturligvis vigtigt at påpege, at der ikke er tale om endelig vurderinger. Alligevel kan det ikke udelukkes, at du er nysgerrig efter at se nærmere på dem.

I november vil du på din nye forskudsopgørelse kunne finde din årlige boligskat. Den kommer til at fremgå ved alle boligejere. Boligskatten er et samlet udtryk for både ejendomsværdiskatten og grundskylden.

De nye boligskatter vil ikke være gældende for resten af året, da de først træder i kraft den 1. januar 2024.

De nye ejendomsværdier er ikke endelig, men er derimod foreløbige og beregnede. Det betyder, at det ikke kan udelukkes, at de ændrer sig på sigt. Det skyldes, at systemet ikke er helt klar endnu.

Ifølge Vurderingsstyrelsen er det dog ikke sandsynligt, at de endelige vurderinger kommer til at afvige 'væsentligt' fra de nuværende vurderinger.