Nu er det slut: Trist nyt fra Netflix

29/09/2023 18:05

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter mange år er det slut.

Mest læste i dag

I en tid, hvor streaming er blevet synonymt med underholdning, er det let at glemme, at Netflix engang var en simpel postordretjeneste for dvd-film.

Men i dag, den 29. september 2023 lakker det eventyr også mod enden.

Netflix sender nemlig de sidste låne-dvd'er ud til amerikanske kunder, og dermed lukkes et kapitel i den digitale underholdnings revolution.

Det løfter de sløret for i en YouTube-video, som du kan se i bunden af artiklen.

Netflix opstod for 25 år siden på en idé om at levere postomdelte låne-dvd-film til sofaglade kunder, som det blev beskrevet i den oprindelige artikel.

Denne forretningsmodel, der engang var en game-changer, har nu trådt tilbage til fordel for streaming, der domineres af giganter som Disney+, HBO Max og Apple TV+.

Ifølge statistikker blev der sendt over 5,2 milliarder låne-dvd'er ud med posten siden begyndelsen.

Den første film, der nogensinde blev sendt, var Tim Burton-instruerede 'Beetlejuice' fra 1988.

Og tilbage i 2011, året hvor Netflix satte dagsrekord med 4,9 millioner låne-film sendt ud, toppede antallet af kunder også med 20 millioner. Dette skete blot fire år efter, at streaming blev introduceret.

Men nu synger dvd-eventyret på sidste vers.

Så mens vi siger farvel til dvd'er, siger vi også tak for de minder og den innovation, de bragte med sig. Det er en påmindelse om, at selv i en digital tidsalder, er der plads til at hylde de rødder, der har formet vores nuværende virkelighed.

Du kan se videoen, hvor Neflix hylder deres eget fundament, herunder: