Nu får det konsekvenser: Salling dropper kendt dansk brand

Skrevet af Nicolai Busekist

08/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Salling er den seneste danske virksomhed, der har valgt at droppe at handle med den danske skoproducent Ecco.

Mest læste i dag

I kølvandet på, at Vladimir Putin beordrede sine tropper til at invadere Ukraine, har flere danske virksomheder valgt at afslutte deres aktiviteter i landet.

Det er dog ikke alle danske virksomheder, der har truffet denne beslutning.

En af dem, der har valgt at fortsætte med sine aktiviteter i Rusland, er den danske skoproducent Ecco.

Det har fået konsekvenser for den danske producent, der blev grundlagt af Karl Toosbuy i 1963, da flere virksomheder har besluttet, at de ikke længere ønsker at handle med dem.

Derudover blev det også tidligere på ugen meddelt, at Ecco ikke har fået forlænget sin status som Kongelig Hofleverandør, hvilket de ellers har været i mange år.

Til trods for, at der allerede er flere virksomheder mv., der har valgt at kappe alle bånd til den danske skoproducent, er det endnu ikke helt slut med de dårlige nyheder for Ecco.

Ifølge Finans har Salling nemlig truffet en beslutning om, at de ikke længere vil sælge Eccos produkter i deres stormagasiner.

Det betyder, at næsten 40 års samarbejde er forbi. Salling har nemlig indkøbt sko hos Ecco siden 1980'erne.

"Vi fortsætter med at sælge de varer, vi har, men vi kommer ikke til at indkøbe flere, og det har vi ikke gjort siden marts måned," siger Lars Højgaard Rasmussen, der er indkøbschef hos Salling stormagasiner, til Finans.

Det er desuden blevet slået fast, at Salling ikke har handlet med Ecco siden foråret, hvorfor deres beslutning om ikke længere at sælge deres produkter, ikke er påvirket af det faktum, at flere andre har vendt den danske skoproducent ryggen.

Lars Højgaard Rasmussen afviser dog ikke, at det på et senere tidspunkt kan komme på tale, at Eccos produkter igen kan finde vej til Sallings stormagasiner, hvis de ændrer deres holdning til at drive forretning i Rusland.