Nu får TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' endnu flere konsekvenser: Kan miste alt

Emil Martesen

3 uger siden

|

21/06/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Nu får TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' endnu flere konsekvenser.

Dagens topnyheder

TV2-dokumentaren, 'Den sorte svane', viser hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber arbejder sammen om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Og den noget så omdiskuterede dokumentar har for alvor sat gang i noget af et efterspil.

En af de personer, der for alvor er involveret i efterspillet er Nicolai Dyhr, som står over for en alvorlig personlig krise efter at have mistet sit arbejde og nu risikerer at miste sit hjem.

Det ser for alvor ud til, at konsekvenserne af TV 2’s dokumentar ‘Den sorte svane’ fortsætter med at påvirke hans liv negativt.

Det skriver Se og Hør.

Nicolai Dyhr har mildt sagt store problemer. Allerede før premieren på dokumentaren måtte han træde tilbage som partner i advokathuset Horten og tabte senere en retssag mod TV 2, hvor han forsøgte at få sine scener klippet ud af dokumentaren.

For nylig kom det frem, at Nicolai Dyhr har opgivet sin advokattitel. Ifølge Se og Hør ejer han en stor lejlighed på næsten 300 kvadratmeter på Frederiksberg, købt for 19.750.000 kroner. For at finansiere købet lånte han 15.770.000 kroner i en kreditforening, hvilket medfører en månedlig rentebetaling på 23.000 kroner.

Mener ikke, at han har handlet forkert

Uden mulighed for at arbejde som advokat og med sin position stærkt påvirket af dokumentaren, ser det ud til, at han har svært ved at finde et nyt job. Denne situation skaber usikkerhed omkring hans evne til at tilbagebetale det store lån.

Nicolai Dyhr har offentligt erklæret, at han ikke mener, han har handlet forkert. I forbindelse med ‘Den sorte svane’ forklarede han, at han brugte en metode kaldet 'ålerusen', som han hævder, hans branche også kender til. Dette nægtede hans tidligere arbejdsplads dog at have kendskab til.

Dokumentaren har også ført til, at flere erhvervspersoner fra den såkaldte oververden har trukket sig fra deres poster. Advokaten Lise Roulund blev politianmeldt og meldtes at være flygtet til Sverige.

Dokumentaren, hvor erhvervsjuristen Amira Smajic fungerede som muldvarp for at afsløre forbindelser mellem den kriminelle over- og underverden, har sendt chokbølger gennem landet med afsløringer, der har haft alvorlige konsekvenser for flere af de medvirkende.

Amira Smajic har selv mærket de første store konsekvenser. Kort efter offentliggørelsen af dokumentaren måtte hun gå under jorden på grund af trusler mod hendes sikkerhed. Politiet vurderede, at hendes liv var i fare.