Nu forsvarer Mette Frederiksen sig

Skrevet af Mathias Busekist

172 uger siden

|

29/01/2021
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen understreger, at de aldrig har ønsket at skubbe sundhedsmyndighederne foran sig.

Dagens topnyheder

Statsminister Mette Frederiksen (S)  har "meget svært ved at se", at man kan sidde med et indtryk af, at regeringens beslutning om en nedlukningen, der blev annonceret den 11.marts, baserede sig helt og holdent på anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. 

Det skriver hun i et opslag på Facebook. 

Hun giver derudover udtryk for, at der er meget andet, hun ikke er enig i.

"Regeringen har på intet tidspunkt ønsket at skubbe myndighederne foran sig eller fralægge sig ansvaret for nedlukningen. Og jeg har meget svært ved at se, at man kan sidde tilbage med det indtryk, at regeringens beslutninger har baseret sig 1 til 1 på anbefalinger fra sundhedsmyndighederne – eller andre myndigheder for den sags skyld," skriver Mette Frederiksen på Facebook. 

"Det var heller ikke på nogen måde dét, der var ment med den omtalte sætning. Og det var ikke budskabet på pressemødet," skriver hun.

Sagens kerne omhandler den heftige kritik, som de har mødt fra oppositionen af, hvordan Mette Frederiksen valgte at kommunikere den totale nedlukning af landet den 11. marts. 

Der kom fredag en rapport frem, der har skabt tvivl om, hvorvidt sundhedsmyndighederne anbefalede en fuldstændig nedlukning af landet.

Der var blandt andet uenig hos myndighederne om, hvorvidt det var nødvendigt at lukke dagsinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner, fremgår det af rapporten.

De blev dog som bekendt også lukket med argumentet om, at myndighederne havde anbefalet det. 

I rapporten lyder kritikken, at det blev fremstillet, som om myndighederne havde anbefalet nedlukningen af institutionerne og uddannelesstederne. 

Mette Frederiksen skriver dog på Facebook, at dette ikke passer. 

Hun skriver desuden, at regeringen har været transparante med, hvordan beslutningerne omkring nedlukningen var politisk, og at man anlagde et forsigtighedsprincip. 

"Jeg er ikke i tvivl om, at det har været medvirkende til, at Danmark er blandt de lande, der kom bedst igennem første bølge af coronapandemien," skriver Mette Frederiksen.