Nu fraråder regeringen rejser til dette land

Skrevet af Nicolai Busekist

24/09/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Høje smittetal har sendt Storbritannien på listen over rejsemål, som Udenrigsministeriet fraråder unødige rejser til.

Dagens topnyheder

Udenrigsministeriet har torsdag eftermiddag opdateret de gældende rejsevejledninger. I denne forbindelse fraråder de nu unødvendige rejser til Storbritannien.

I løbet af de seneste uge er der blevet registreret flere end 30 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere i Storbritannien. Dette er de danske myndigheders grænse for, hvornår et land skifter fra gul til orange.

Gul betyder ikke, at der frarådes rejser til landet, men at der bør udvises forsigtighed. Orange betyder derimod, at der frarådes ikke-nødvendige rejser til destinationen. Listen over de orange lande er blevet forlænget i den seneste tid.

Flere andre lande er også nye på listen

I sidste uge blev både Portugal, Holland, Schweiz og Østrig også tilføjet til listen. Derudover frarådes der rejser til følgende lande: Island, Irland, Slovenien, Tjekkiet, Kroatien, Frankrig, Belgien, Spanien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Monaco, Andorra, Portugal, Holland, Schweiz, Østrig og Ungarn.

Vurderer en virksomhed, at en erhvervsrejse til et orange land er nødvendigt, er der som udgangspunkt intet, der forhindrer det. Det anbefales dog, at man går i hjemmekarantæne i 14 dage efter hjemkomst.

Tager man en coronatest ved hjemkomst, der viser sig at være positiv, kan man afbryde hjemmekarantænen. Er et land på den orange liste, skal det under 20 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggede, før det igen bliver gult.

Her er i landet har flere end 60 kommuner aktuelt flere end 20 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere. Dette fremgår af myndighedernes coronaovervågning i dag.