Nu kan du høre den: Helt særlig detalje ved årets EM-sang

Skrevet af Julie Møller

04/06/2021
Danske fans til VM i Rusland 2018. Foto: Shutterstock.
Danske fans til VM i Rusland 2018. Foto: Shutterstock.
Nu er den officielle EM-sang ude.

Dagens topnyheder

Der er ikke lang tid til, at EM starter, og til at Danmark spiller sin første kamp mod Finland på hjemmebanen i Parken. 

Det betyder også, at det er tid til fodboldsang, og for få dage siden afslørede DBU, at den officielle danske EM-sang 2021 er lavet i samarbejde med popgruppen Alphabeat.

Nu kan du også lytte til sangen, der bærer titlen ’Danmarks Dynamite’, og der er en særlig detalje ved den. Det er nemlig første gang siden 1988, hvor nogle af Herrelandsholdets spillere selv synger for. Målmand Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen går i Frank Arnesens fodspor og åbner første vers - og derefter hele Herrelandsholdet.

“Vi synes, det var på tide at Frank Arnesen fik lidt konkurrence. Og vi har kæmpe optur over at Kasper, Pierre-Emile og Yussuf havde mod på at stille sig op foran resten af holdet og synge hele første vers. Det var vigtigt for os, at ’Danmarks Dynamite’ ikke bare er en Alphabeat-sang – men en sang fra Herrelandsholdet og os til hele Danmark,” lyder det fra Alphabeat i en pressemeddelelse.

Folkelig og letgenkendelig popsang

Popbandet er klar over, at det er svært at gøre alle tilfredse, når det kommer til musik. De håber alligevel, at sangen giver folk til at synge med. 

”Alle har en holdning, når det kommer til fodboldsange – og vi ved jo godt, vi ikke kan gøre alle tilfredse. Men vi har helt bevidst forsøgt at skabe en folkelig og letgenkendelig popsang fuld af eventyr, fællesskab og fodboldsommer. En sang du kan synge med på, om du er 5 eller 85 år gsmmel. Nu har vi jo virkelig fået Herrelandsholdet ind over, og så håber og tror vi på, at drengene vinder nogle kampe, så hele Danmark synger med og tager sangen til sig.”

Du kan lytte til sangen herunder. Hvad synes du om den nye EM-sang?