Nu kommer Mette Frederiksen med udmelding

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statsministeren er gået i isolation, men det afholder ikke fra at være aktiv på de sociale medier.

I de seneste dage er flere politikere på Christiansborg testet positive for corona. Blandt andet er Venstres forsvarsordfører og tidligere klimaminister Lars Christian Lilleholt, blevet smittet med coronavirus, og det sammen gør sig gældende for Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen. Flere politikere er gået i selvisolation, da de har coronasymptomer.

Læs også

Trodser restriktioner: Denne fest er “langt fra aflyst”

Det er også virkeligheden for landets statsminister, der er gået i isolation. Dog har hun ikke symptomer. Denne udmelding er hun kommet med på sine sociale medier. 

“God formiddag her fra Marienborg. Smitten har spredt sig til både Folketinget og regeringen. Jeg er isoleret og bliver testet. Har dog ikke symptomer på sygdom. Pas godt på hinanden,” skriver hun på Instagram og Facebook.

I dialog med Rigshospitalet

Mette Frederiksen har valgt at lade sig teste efter at justitsminister Nick Hækkerup er konstateret smittet. Statsministeren er derfor gået i selvisolation, indtil resultatet foreligger.

Statsministerens test vil blive gennemført i dialog med Rigshospitalet, således at statsministeren hurtigst muligt kan genoptage de af sine forpligtelser, der kræver fysisk fremmøde, herunder over for Folketinget. Derfor vil Statsministeriet også rette henvendelse til Folketingets Præsidium med henblik på en drøftelse af, hvornår en ny spørgetime kan afholdes. Spørgetimen skulle være afholdt i går. På nuværende tidspunkt er i alt 13 ministre i selvisolation, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også

Mette Frederiksen skal i isolation

 

 

 

Dagens Gossip