Nu lander 4,1 millioner valgkort i postkasserne

Med kun ti dage til folketingsvalget 18. juni, har de danske postbude i disse dage ekstra meget at slæbe på. Postbudene står nemlig for at dele 4,1 millioner valgkort ud til de stemmeberettigede ved valget.

De første valgkort blev omdelt lørdag den 6. juni, og postbudene har nu frem til lørdag den 13. juni til at få delt de sidste valgkort ud til danskerne.

- Vi er stolte over at kunne bidrage til den demokratiske proces, med det vi er gode til, nemlig at stå for omdelingen af valgkortene i hele landet.

- Det er en stor og vigtig samfundsopgave, som mange af vores postbude sætter en stor ære i at være med til at løse, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef hos Post Danmark, i en pressemeddelelse.

Ifølge Post Danmark skal postbudene omdele helt præcist 4.133.423 valgkort, der tilsammen vejer cirka 18 ton. Hvis valgkortene bliver lagt i forlængelse af hinanden, skulle de måle cirka 1228 kilometer.

Hvis man er stemmeberettiget, men ikke modtager sit valgkort senest fem dage før valget, kan man få hjælp hos Borgerservice. Det samme gælder, hvis der står forkerte oplysninger på valgkortet.

Et valgkort indeholder ud over navn og adresse på modtageren også oplysninger om, hvor og hvornår man kan afgive sin stemme. Kortet afleveres på valgstedet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip