Nu sker det: Skrab og vind op til 1.000.000

Skrevet af Emil Martesen

11/10/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danske Lotteri Spil løfter sløret for, at du fra og med i dag kan tage hul på julestemningen med de populære skrabe-julekalendere.

Dagens topnyheder

Julen står snart for døren, og igen i år er den fyldt med skønne traditioner. 

Fra og med i dag kan du tage hul på julestemningen med Danske Spils klassiske skrabe-julekalender, som der hvert år sælges omkring 2,1 millioner eksemplarer af. 

De kan købes i alle afkroge af landet, og skal du, ligesom så mange andre, have fat i en skrabe-julekalender, så behøver du faktisk ikke vente helt til juleaften med at indløse din gevinst. 

Selvom den officielle hensigt er, at kalenderen skrabes fra den 1 til 24. december, så lover Danske Spil ikke at rynke på næsen, hvis kunderne indløser julekalender-præmierne før tid. 

Malene Mølgaard, administrerende direktør for Danske Lotteri Spil, udtaler: 

“Det er jo meningen med julekalenderen, at man kun skraber et felt om dagen i december frem mod jul, men det er altså helt op til kunderne selv, om de vil ‘tyvstarte’ og skrabe felterne før tid. VI kan også sagtens forstå, at det kan være fristende at se med det samme, om der er gevinst - og vi udbetaler skam også meget gerne pengene før juleaften - så kan de jo nå at sprede endnu mere glæde og julestemning, hvis gevinsterne går til flæskestegen eller måske en ekstra julegave”.  

Det oplyser det danske nyhedsbureau Ritzau i en pressemeddelelse. 

Noget tyder dog på, at hos de fleste går det lige efter bogen, med at vente til efter jul. Danske Spils data påpeger nemlig, at lidt flere end tre ud af fire gevinster først indløses efter juleaften. 

Fakta om Danske Spils skrabe-julekalender

  • Hvert år bliver der solgt omkring 2,1 millioner skrabe-julekalendere.

  • Det første år, 1994, solgte den cirka 1 million eksemplarer.

  • Dengang kostede kalenderen det samme som i dag: 50 kroner.

  • Topgevinsten har altid været en million kroner. I dag er der gevinster på ned til 50 kroner og på hvert tredje lod.

  • Der er hvert år fem julekalendere med hovedgevinsten på 1.000.000 kroner.

  • 91% af alle voksne danskere kender julekalenderen.

  • 61% skraber ét felt ad gangen, mens resten skraber felterne før tid.

  • Undersøgelser viser, at 62% af danskerne over 18 år køber en julekalender (1,9 millioner danskere).

  • Mange køber mere end én kalender og giver den væk i gave – primært til den nærmeste familie, så gevinsten bliver i familien.

  • Udover Julekalenderen til 50 kroner, tilbyder Danske Spil følgende jule-skrabelodder: Pakkejagt til 100 kroner, Den store julekalender til 150 kroner, Til og fra-kort til 10 kroner og bogstavspillet Juletræ til 30 kroner.