Nu undskylder Mette Frederiksen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen er krøbet til korset, og har sagt undskyld, efter hun blev opdaget i en butik uden mundbind.

Fredag var Mette Frederiksen ude at shoppe i København. I kølvandet på den stigende coronasmitte i Danmark blev kravet om mundbind genindført den 29. november. Derfor skulle Mette Frederiksen have båret mundbind. Det gjorde hun bare ikke.

Læs også

Skat sender ekstraregninger ud for 50 millioner

En vågen borger opdagede, at statsministeren havde glemt mundbindet, da hun var på shoppetur. Borgeren fik foreviget det på film, hvilket efterfølgende har spredt sig på sociale og i traditionelle medier.

Det har nu fået Mette Frederiksen til at tage bladet på munden, og undskylde for den manglende brug af mundbind på fredagens shoppetur.

Det sker i et opslag på Facebook, hvor hun forklarer, at hun ganske enkelt glemte mundbindet. Det var derfor ikke en bevidst handling fra statsministeren.

"Jeg glemte i går at bære mundbind, da jeg var i en butik i indre København. Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført. Øv. Er blevet opmærksom på det, fordi en borger har filmet det," skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

I opslaget skriver hun, at det er en forglemmelse, der kan ske for alle. Det ændrer dog ikke på, at hun er ked af, at det er sket for netop hende.

"Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig," fortsætter statsministeren sit opslag.

Til sidst beklager Mette Frederiksen igen sin forglemmelse. Derudover benytter hun lejligheden til at sende en tak til alle, der hjælper med at holde smitten ned - blandt andet ved at huske at bære mundbind.

Læs også

Ny lov vækker kritik: Det kan blive ulovligt at plage kvinder på gaden

"Så jeg beklager selvfølgelig og vil endnu engang takke alle for alt det, vi alle sammen gør for at holde smitten nede," skriver hun til slut i sit Facebook-opslag, som kan ses herunder: