Ny flåt har sat kursen mod Danmark: Kan slå din hund ihjel på 24 timer

Skrevet af Kamille Isaksen

28 uger siden

|

03/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De danske hundeejere skal til at være ekstra opmærksomme, hvis flåten etablerer sig i den danske natur.

Dagens topnyheder

Selvom vi danskere er velvidende om, at der er skovflåter rundt omkring i Danmark, skal vi alligevel til at være lidt mere opmærksomme på de små mider. 

Dette skyldes, at den frygtede engflåt har sat kursen mod norden, hvilket måske ikke er så farligt for os danskere. Dog skal vi være oppe på tæerne, idet denne flåt kan være yderst farlig for vores hunde. 

Det skriver TV 2.

Engflåten adskiller sig markant fra skovflåten ved at bære den dødelige parasit Babesia canis, som på kort tid kan være fatal for hunde uden behandling. I værste tilfælde kan flåten slå din hund ihjel på 24 timer. 

Ud over Babesia canis kan engflåten også bære bakterien Rickettsia raoultii, der kan forårsage infektioner i mennesker og forstyrrelser i lymfesystemet.

Den stigende bekymring relateret til engflåten skyldes primært dens hastige spredning mod nord og dens tilstedeværelse syd for Hamborg i Tyskland. Oplysninger fra seniorforsker René Bødker ved Københavns Universitet indikerer, at området omkring Berlin oplever hyppigere forekomster af engflåter på hunde sammenlignet med skovflåter.

For at imødegå den potentielle risiko og for at beskytte hundenes sundhed opfordrer Rene Bødker hundeejere til at behandle deres hunde med flåtmidler, især hvis de tager dem med på køreture til udlandet.

Engflåten og dens mulige smitte med Babesia canis udgør en betydelig risiko for hunde, der ikke behandles med flåtmidler.

René Bødker opfordrer til kollektiv handling, hvor han fremhæver, at hvis Danmark ender med at have etablerede områder med engflåter, vil det være vanskeligt at slippe af med dem igen.

Derfor insisterer han på, at hundeejere tager den nødvendige forholdsregel med at bruge flåtmidler og beskytte deres kæledyrs helbred.


Mens Danmark hidtil har været relativt privilegeret med mindre bekymring om flåtbårne sygdomme i sammenligning med andre lande, indikerer René Bødker, at det snart kan ændre sig.