Ny forskning: Sex bagfra er bedst for mandens ryg

Det er forholdsvis ærgerligt at skulle lade sig begrænse på lagnet, fordi ryggen driller og giver smerter. Er du en af dem, så fortvivl ikke.

En ny canadisk undersøgelse i tidsskriftet Spine Journal viser nemlig, at der er mere end en slags bonus at hente ved at bede fruen om at vende bagen til og lægge sig på alle fire. Sex bagfra belaster mindst mænds ryg, lyder det fra doktor Stuart McGill fra University of Waterloo i Canada, der har været med til at lave studiet.

Læs også: Så er det slut med ømme kæber: Nu er blowjob-maskinen her

Forskerne har kigget nærmere på fem sex-stillinger for at se hvilken af dem, der passer bedst til mænd med rygproblemer. Det er sket ved at studere 10 mænds bevægelser i lænden under sex-akten - både stående og liggende.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Den svenske professor i fysiologi, Karin Harms-Ringdahl synes, at undersøgelsen er vigtig, men hun synes, at kvinderne mangler at blive inddraget.

- For det første har kvinder mindst lige så mange problemer med lænden som mænd, og for det andet taler jeg oftere med kvinder, der har rygproblemer. Det kan være mandens vægt oven på kvinden, og så vil der være et stort pres på den nederste del af ryggen. Og så skal du som kvinde måske finde andre stillinger, der fungerer bedre, siger Karin Harms-Ringdal til Sverigesradio.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip