Ny melding om branden på Børsen

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

18/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der tikket en ny melding ind om branden på Børsen.

Dagens topnyheder

Tirsdag morgen bliver nok en morgen danskerne sent vil glemme.

Her kunne en lang række danskere slå øjnene op til det chokerende syn af kraftig mørkegrå røg og flammer fra den historiske bygning Børsen i Købehavn.

Og efter ganske kort tid stod det efterhånden klart for enhver, at branden på Børsen var alvorlig.

Hele dagen kæmpede brandvæsenet en kamp for at redde bygningen fra 1600-tallet.

Omkring klokken 7.20 fik brandvæsenet nemlig en anmeldelse om, at der var opstået brand i den ikoniske bygning, og små to timer senere faldt dragespiret, som har prydet det københavnske bybillede i næsten 600 år.

Og i dag, torsdag, er der fortsat arbejde med at slukke den voldsomme brand, som har været i gang siden tirsdag morgen.

Seneste melding er da også, at brandslukningsarbejdet strækker sig ind i endnu et døgn.

Det oplyste Hovedstadens Beredskab torsdag morgen via et opslag på X. Her lagde de ikke skjul på, at opgaven med at bekæmpe flammerne kræver længere tid end først antaget. Oprindeligt var det forventet, at brandslukningsarbejdet ville være afsluttet torsdag morgen, men situationen har ændret sig.

Skaderne

De massive flammer, som først blev synlige tirsdag, har også haft store konsekvenser for bygningens indre, hvor kunst og historie har lidt under ilden. Blandt andet er en særlig nøgenkunst i festsalen ødelagt, ligesom traditionelle fastelavnstæsk og minder om en af Danmarks største finansfyrster er gået tabt i flammerne.

Arbejdet med at stabilisere bygningens ydermure fortsætter, idet beredskabet arbejder på at sikre, at de fritstående strukturer ikke kollapser. Netop denne del af indsatsen forventes at fortsætte resten af dagen.