For første gang siden sin gidseltagning i det nordlige Libanon, taler den 40-årige danske journalist Jeppe Nybroe nu ud om de 28 dage, han sad fanget med sin libanesiske kollega, Rami Aysha.
De to mænd blev 7. februar lokket i en fælde, og i fire uger var vold og trusler en del af hverdagen.
- Vi er blevet sparket, slået i ansigtet og på kroppen, vi er blevet pisket. Mange gange.
- Alt menneskeligt ved os blev flået i stykker. Og vi er igen og igen blevet truet med, at de vil dræbe os. De truede også med at sælge mig videre til nogen, der var endnu værre, siger Jeppe Nybroe til TV 2.
Den tidligere tv-vært var i gang med at lave optagelser om gidseltagningen af to svenske journalister, da han selv blev taget til fange og i fire uger levede med frygt og angst.
Jeppe Nybroe kom hjem til Danmark 9. marts efter at være blevet løsladt få dage forinden. I dag er journalisten stadig tydelig berørt af sine oplevelser.
- Det at kunne holde om dem jeg elsker. Ikke at blive slået, ikke at blive pisket og hele tiden være bange og angst er noget, jeg stadig skal vænne mig til, siger Jeppe Nybroe med gråd i stemmen.
Også Ekstra Bladet har talt med danskeren om den nye hverdag efter gidseltagningen.
- Jeg er lykkelig for at være i live. Lige nu går tiden bare med at klø min hund bag ørerne, drikke rødvin, letmælk og spise en rugbrødsmad. Men meget af tiden er jeg stadig i mørket. Blandt uhyrerne, siger han til avisen.
I området for gidselstagningen huserer både islamistiske oprørsgrupper og kriminelle bander, der tager journalister, nødhjælpsarbejdere og forretningsfolk til fange.
Det var efter alt at dømme en af de kriminelle bander, der kidnappede danskeren. Derfor kunne han slippe fri, da der blev betalt en løsesum for ham og kollegaen.
Jeppe Nybroe slår dog fast, at han ikke fik hjælp af den danske stat til at blive købt fri. Det var derimod familien og vennerne, der samlede ind til frigivelsen.
- Første gang, vi taler med min far, er beskeden, at de vil have 20 millioner dollar for os. Der ved jeg jo godt, at jeg nok ikke lige kommer hjem efter et par dage, siger Jeppe Nybroe til TV 2.
Hvad, der præcis er blevet betalt for at få de to mænd fri, vil familien ikke oplyse. Det drejer sig dog om "en brøkdel" af det oprindelige krav.
/ritzau/