Nye dokumenter afslører: Putin har kræft

14/04/2023 07:55

Mathias Nielsen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske præsident er angiveligt syg med kræft, hvis man skal tro lækkede dokumenter fra USA.

Mest læste i dag

Der har været sagt og skrevet meget om Vladimir Putins helbred det sidste års tid.

Der var således ikke gået mange dage efter invasionens begyndelse og til at Putin angiveligt skulle være meget syg ifølge rygter.

Rygterne har især gået på, at Putin skulle være syg med kræft. Det skulle desuden være en del af forklaringen på, hvorfor man valgte at invadere nabolandet Ukraine, da medicin skulle have givet præsidenten storhedsvanvid, har det blandt andet lydt.

Rusland har konsekvent nægtet alle påstande om dårligt helbred hos den 70-årige præsident, men nu viser lækkede dokumenter, at Putin modtager kemoterapi.

Det er en behandling, som netop bruges i kræftforløb. For nylig blev der lækket en lang række papirer fra amerikanske efterretningskilder, som kommer med mange afsløringer.

Et af dokumenterne nævner, at Vladimir Putin ifølge amerikanske efterretninger fik kemoterapi 5. marts, skriver det tyske nyhedsmagasin Focus.

Forskellige kilder har nævnt en række forskellige sygdomme, blandt andet kræftsygdomme som blodcancer eller cancer i skjoldbruskkirtlen.

Eksempelvis har chefen for Ukraines militære efterretningstjeneste, Kyrylo Budanov, sagt følgende til mediet ABC:

- Han har været syg længe. Jeg er sikker på, at han har kræft. Jeg tror, han dør ganske snart. Meget snart håber jeg

Om Putin reelt set er syg, finder vi nok aldrig helt ud af.

Dog må det forventes, at de lækkede dokumenter vil få debatten og mystikken om Putins helbred til at fortsætte en god rum tid endnu.