Nye oplysninger dukket op: Boris Johnson ville lade sig inficere med Covid-19 på live TV

Skrevet af Emil Martesen

08/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nye oplysninger er dukket op.

Dagens topnyheder

I en opsigtsvækkende afsløring for Storbritanniens officielle coronavirus-undersøgelse kom det frem, at Boris Johnson, den daværende premierminister, havde udtrykt et ønske om at blive injiceret med coronavirus på direkte tv i pandemiens begyndelse.

Formålet var at vise offentligheden, at virusset ikke udgjorde en betydelig trussel. Edward Lister, Johnsons stabschef fra 2019 til 2021, afgav en vidneerklæring til den igangværende undersøgelse, hvor han detaljeret beskrev Boris Johnsons forslag til højtstående embedsmænd og rådgivere.

Det skriver Politico.

Edward Lister, der også arbejdede sammen med Boris Johnson under hans tid som borgmester i London og nu er konservativt medlem af 'House of Lords', betegnede kommentaren som 'uheldig' og lagde i samme ombæring ikke skjul på, at den blev fremsat på et tidspunkt, hvor COVID-19 endnu ikke var alment anerkendt som den alvorlige sygdom, den senere viste sig at være.

Han beskrev forslaget som noget, der blev sagt 'i kampens hede'.

Men det stopper ikke her.

Det er nemlig ikke første gang, at der er blevet fremsat påstande om Boris Johnsons utraditionelle tilgang til håndteringen af pandemien.

Dominic Cummings, Johnsons tidligere toprådgiver, havde tidligere fortalt et parlamentarisk udvalg, at der var bekymringer i Downing Street nr. 10 om, at Boris Johnson ville nedtone alvoren af COVID-19, ved at sammenligne det med svineinfluenza og foreslå en tv-transmitteret injektion med deltagelse af Chief Medical Officer Chris Whitty.

Undersøgelsen forventes at fortsætte, hvor Boris Johnson skal afgive vidneudsagn og præsentere sin redegørelse for regeringens pandemihåndtering.